etablering af fjernvarme opgravning med gravko

Kom godt igang med fjernvarme

Det tager 8-10 dage at blive koblet på fjernvarmenettet - det inkluderer opgravning, rørlægning, tilslutning og reetablering.

Inden anlægget tages i brug, skal din vvs-installatør foretage en indregulering af anlægget - og give dig instruktion i brugen. Din vvs-installatør vil som hovedregel kunne fjerne den eksisterende varmekilde og tilslutte det nye fjernvarmeanlæg samme dag.

Efterfølgende tilbyder vi et gratis besøg hos dig som ny fjernvarmekunde. Her kan du få svar på de spørgsmål, der måske er dukket op.

Hvis du har oliefyr eller naturgas

Hvis du skifter fra oliefyr til fjernvarme, skal du aftale nærmere med din vvs-installatør om opgravning og fjernelse af olietanken. Hvis du skifter fra naturgas til fjernvarme, skal du kontakte din naturgasdistributør for afblænding af gasrørene. Fjernvarmerørene er højisolerede og den bedste tekniske løsning på markedet – det er din sikkerhed for kvalitet og stabilitet.

Installationen foregår i fire etaper
Opgravning
Efter aftale udfører entreprenøren gravearbejdet og gør klar til rørlægning.
Rørlægning
Rørene lægges i jorden og monteres på indersiden af en ydervæg.
Tilslutning
Rørene tilsluttes fjernvarmeforsyningen og opgravning tildækkes.
Belægning
Entreprenøren genetablerer belægning og udfører asfaltarbejde.

Praktisk information om installationen i dit hjem

Fjernvarmestikket bliver sat op på den indvendige side af ydervæggen med 2 ventiler. Skal stikledningen føres under gulvet (max 4 meter) eller andet, skal du selv sørge for placering af foringsrør og bøjninger. Disse kan du afhente gratis efter nærmere aftale med TREFOR Varme.

Gravedybder og kortlægning

Den typiske gravedybde er 70 cm, og gravebredden er 30 cm. Det kan i visse tilfælde være nødvendigt at gå dybere ned. Gravearbejdet udføres af TREFOR Varme – eller af TREFOR Varmes graveentreprenører. Alle stikledninger bliver målt op digitalt og indregnet i TREFOR Varmes kort­materiale.

Har du efterfølgende behov for at vide, hvor fjernvarmestikledningen ligger, kan du bestille et kort hos os. Ved nyudstykninger kan du afhente indføringsbøjninger og evt. foringsrør efter nærmere aftale med TREFOR Varme.

Placering af din fjernvarme­­enhed kan være i et typisk 60x60 cm skab i fuld højde. Det betyder, at du som kunde, kan ‘gemme’ din fjernvarmeenhed diskret og pænt væk i fx kosteskabet i dit bryggers. Du kan også vælge at have fjernvarme­enheden hængende frit – derved skaber du mere plads i bryggerset.

Kenneth Andersen | TREFOR Varme
Kontakt
Kenneth Andersen
Salgskonsulent
Til top