Misfarvet vand

Har du pludselig misfarvet vand i din vandhane? Læs mere om her hvad det kan skyldes.

RentDrikkevand

Grønt vand

Kommer der grønt vand ud af din vandhane, kan det være et tegn på, at der er en utæthed, hvor der trænger fjernvarmevand ind i vandinstallationen. For at tjekke fjernvarmenettet for utætheder, hælder TREFOR Vand grønt farvestof i fjernvarmevandet i vores forsyningsområde. 

Vi vil meget gerne høre fra kunder, der har grønt drikkevand, så vi sammen kan finde løsningen. Kontakt TREFOR Vand på tlf. 79 33 34 35. 

Det grønne farvestof er på ingen måde giftigt eller farligt. 


Rødbrunt vand

En rødbrun farve skyldes aflejringer af kalk og okker, som frigøres fra rørene når vandstrømmen stoppes eller ændrer retning. Rødbrunt vand skylles ud af rørene, ved at du lader vandhanen løbe til vandet er klart igen. Vandet er helt uskadeligt for dig.

Mælkehvidt vand

En mælkehvid farve skyldes at der er luftbobler i vandet. Luftboblerne forsvinder af sig selv efter kort tid ved henstand i glas eller kande. Mælkehvidt vand skylles ud af rørene, ved at du lader vandhanen løbe til vandet er klart igen. Vandet er helt uskadeligt for dig.

Blågrønt vand

I kobberinstallationer vil der kunne opløses kobber i vandet. Kobber kan sætte sig som blågrønne aflejringer i el-kedler, toiletter, håndvaske og lign. Indholdet af kobber vil være størst efter stilstand i installationen. Skyl derfor altid vandhanen igennem ved at lade vandet løbe, så vandet er koldt, når du drikker det.


Misfarvet tøj

Hvis vasketøjet er blevet misfarvet, anbefaler Forbrugerstyrelsen følgende fremgangsmåde:

  1. Hold tøjet fugtigt. Det må ikke nå at blive tørt.

  2. Læg tøjet i vand tilsat 1 dl citronsyre pr. 10 liter vand.

  3. Efter en halv time, vrides tøjet og vaskes igennem i en varm sodaopløsning med 3 dl soda til 10 liter vand.

  4. Skyl og færdigbehandl tøjet som efter normal vask.

Tilmelding til sms-service


Driftsinfo på mobil

Få driftsinfo direkte på mobil

På Din Selvbetjening kan du tilmelde dig vores SMS-service, så du får en besked på mobilen, hvis der er driftsforstyrrelser i dit område.

Tilmeld dig her

Følg dit forbrug


Følg dit forbrug i EWII Selvbetjening

Din Selvbetjening

Følg dit månedlige forbrug af el, vand og varme i Din Selvbetjening. Du kan også sammenligne dit forbrug med tidligere års forbrug.

Gå til Din Selvbetjening