Kaltofte Vandtårn

Kaltofte Vandtårn blev opført bl.a. med øget krav om vandforsyning uden for Fredericias volde - både til ny industri og kaserneanlægget.

Kaltofte_vandtaarn

Kaltofte Vandtårn blev opført i 1955.
For at opretholde en tilstrækkelig vandforsyning til private husholdninger og til erhverv blev der etableret store vandtransportledninger både nord og syd for Fredericia - med udgangspunkt i en såkaldt vandfordelingsstation på Vestre Ringvej.

Med etableringen af de store vandledninger mente vandforsyningens bestyrelse på daværende tidspunkt, at stigende krav om vandforsyning fra forbrugere og erhverv inden for voldene kunne imødekommes ved at foretage en afgrening af vandforsyningsledningen.

Også erhverv og et ny kaserneanlæg uden for voldene havde et krav om øget vandforsyning - og forventede et stort vandforbrug. Der var starten til at vandforsyningens bestyrelse den 17. marts 1954 besluttede at opføre et nyt vandtårn på Kaltoftevej. arbejdet blev udbudt i offentlig licitation.

Kaltofte Vandtårn blev opført i 1955, men blev først taget i brug med etableringen af en ringledning i 1958-59. 


Tilmelding til sms-service


Driftsinfo på mobil

Få driftsinfo direkte på mobil

På Din Selvbetjening kan du tilmelde dig vores SMS-service, så du får en besked på mobilen, hvis der er driftsforstyrrelser i dit område.

Tilmeld dig her

Følg dit forbrug


Følg dit forbrug i EWII Selvbetjening

Din Selvbetjening

Følg dit månedlige forbrug af el, vand og varme i Din Selvbetjening. Du kan også sammenligne dit forbrug med tidligere års forbrug.

Gå til Din Selvbetjening