Sådan sommerlukker du fjernvarmen

Det er nemt at sommerlukke for fjernvarmen. Men derfor kan man stadig godt have brug for at blive guidet lidt. 

Rigtig mange danskere får ikke lukket deres fjernvarmeanlæg ned om sommeren – eller gør det forkert. Det betyder energispild i form af unødvendig udledning af CO2, dårlig afkøling og du skal have flere penge op af lommen end nødvendigt.

Ved at bruge 5 minutter et par gange om året på dit fjernvarmeanlæg, kan en parcelhusejer i gennemsnit spare op til 1.000 kr. om året på varmeregningen.

Hvornår skal jeg sommerlukke?

Du skal sommerlukke dit fjernvarmeanlæg, når du ikke længere har behov for at have varme på radiatorerne. For de fleste er det tid til at sommerlukke i midten af maj. Derfor er 15. maj udnævnt til national sommerlukke-dag. Uanset hvornår du lukker for dit fjernvarmeanlæg, så vil du spare både energi og penge.

Hvordan sommerlukker jeg?

Når du skal sommerlukke, skal du slukke for cirkulationspumpen til radiatoranlægget og lukke for sommerventilen på dit fjernvarmeanlæg. Du kan se hvor disse er placeret i guiden ”Sådan virker dit fjernvarmeanlæg”

Ikke alle fjernvarmeanlæg er ens, så kontakt TREFOR Varme eller et VVS-firma, hvis du er i tvivl om hvordan du gør. 


Tilmelding til sms-service


Driftsinfo på mobil

Få driftsinfo direkte på mobil

På Din Selvbetjening kan du tilmelde dig vores SMS-service, så du får en besked på mobilen, hvis der er driftsforstyrrelser i dit område.

Tilmeld dig her

Følg dit forbrug


Følg dit forbrug i EWII Selvbetjening

Din Selvbetjening

Følg dit månedlige forbrug af el, vand og varme i Din Selvbetjening. Du kan også sammenligne dit forbrug med tidligere års forbrug.

Gå til Din Selvbetjening