Grønt Vand

Kommer der grønt vand ud af din varmtvandshane, er det tegn på, at der er en utæthed, hvor der trænger fjernvarmevand ind i vandinstallationen.

Det kan betyde, at der er et hul i din varmeveksler eller varmtvandsbeholder.

Hvis der kommer grønt vand ud af din varmtvandshane, er det tegn på, at der er en utæthed, hvor der trænger fjernvarmevand ind i vandinstallationen. For at lokalisere utætheder i kundernes installationer, har vi siden december 2015 haft grøn sporstof i fjernvarmevandet. Det grønne vand er på ingen måde giftigt eller farligt.

Penge at spare
Det er dyrt med utætheder i fjernvarmesystemet, så der er penge at hente ved hurtigt at få hullerne stoppet. Kontakt din egen VVS-installatør, som kan hjælpe dig med at udbedre skaden.

Er det grønne vand farligt?
Det grønne farvestof udgør ikke en sundhedsrisiko, da det er meget fortyndet. Miljøstyrelsen tillader op til 6 procent af farvestoffet i alle typer kosmetik, og til sammenligning tilsætter mange fjernvarmeanlæg kun en koncentration af farvestoffet på 0,0002 procent.

Bliver mit hår grønt, hvis jeg tager bad?
Selv ved meget små koncentrationer viser Fluorescein (Uranin) en kraftig farve. Der kan være en lille risiko for, at dit hår kan få et grønligt skær, hvis du bader i det grønne vand. Oplever du det, kan du prøve at skylle det i koldt vand, som ikke indeholder det grønne sporstof.

Dit vasketøj kan også blive misfarvet. Også her er koldt vand løsningen.

Bliver både varmt og koldt vand grønt?
Den grønne farve kan typisk kun spores i dit varme vand. Dog er der en mindre risiko for, at fjernvarmevandet også løber over i det kolde drikkevand.

Det kan ske, hvis den kontraventil, der sidder som tilbagestrømssikring før vandvarmeveksleren, er defekt. Den skal sikre, at varmt og koldt vand ikke sammenblandes.

Kontakt os
TREFOR hører derfor gerne fra dig, hvis du opdager, at du har fået grønt vand. Ring på tlf. 7933 3435.

Tilmelding til sms-service


Driftsinfo på mobil

Få driftsinfo direkte på mobil

På Din Selvbetjening kan du tilmelde dig vores SMS-service, så du får en besked på mobilen, hvis der er driftsforstyrrelser i dit område.

Tilmeld dig her

Følg dit forbrug


Følg dit forbrug i EWII Selvbetjening

Din Selvbetjening

Følg dit månedlige forbrug af el, vand og varme i Din Selvbetjening. Du kan også sammenligne dit forbrug med tidligere års forbrug.

Gå til Din Selvbetjening