Montør foran bil | TREFOR El-net øst

Brug din indflydelse - det er dit valg

Stil op som kandidat til TREFOR Elnet Østs bestyrelse.

Hvordan ser fremtidens elforsyning ud på Bornholm? Og hvordan sikrer vi, at elnettet støtter op om den grønne omstilling? Og er Bornholm fremtidens energi-ø?

Bornholm kan være nøglen til Europas grønne strøm og midtpunktet for den grønne omstilling – Men hvor meget? 

Det kan du være med til at afgøre. Stil op som kandidat til bestyrelsen i din lokale elforsyning, TREFOR El-net Øst. 

Der skal vælges to forbrugerrepræsentanter, som vil være forbrugernes stemme i bestyrelsen, sikre fremtidens elnet, og tage del i Bornholms grønne omstilling. 

 

STIL OP

 

Montør i elmast | TREFOR El-net Øst
Er fremtiden elektrisk på Bornholm?

Som repræsentant i TREFOR Elnets bestyrelsen vil du få indflydelse på den videre vej frem for Bornholm i den grønne omstilling. Du vil være med til at definere TREFOR Elnet Østs rolle i forbindelse med etableringen af Bornholm som en energi-ø. Du vil være forbrugernes stemme. 

Elnettet er en vigtig del af hverdagen – og for mange er strøm en naturlig selvfølge.  Der er altid strøm i kontakten. I fremtiden skal mere være eldrevet, men kan elnettet så klare fremtidens elektrificering? Ja, det kan det. Du er som bestyrelsesmedlem nemlig med til at sikre denne kerneopgave. 

 
Hammershus og Koldinghus | TREFOR El-net Øst
Hvad har Hammershus med Koldinghus at gøre?

Nok ikke så meget – men alligevel er der en lille sammenhæng.

TREFOR Elnet Øst på Bornholm, der varetager driften af elforsyningen, er nemlig en del af TREFOR-familien i Kolding, som er ejet af energikoncernen EWII med hovedsædet i Kolding.

Læs mere om elforsyningen på Bornholm og Trekantområdet
Stenvarde på Bornholm | TREFOR El-net Øst
Vigtigt for dig at vide...

Her kan du finde nyttige links, hvis du vil stille op, stemme eller vide mere om forbrugervalget:

  • Vedtægter for TREFOR Elnet Øst
  • Valgregler forbrugervalg

Spørgsmål og svar om at stille op

TREFOR El-net Øst er den lokale elforsyning på Bornholm og har ansvaret for drift, vedligehold og forsyningssikkerhed af elnettet på hele Bornholm. Så du vil – uanset hvor du køber din strøm, vil du kunne stille op som kandidat, når du er stilsluttet elnettet hos TREFOR El-net Øst.

Ja, du vil modtage et mødehonorar for hvert bestyrelsesmøde, som du deltager i. 

TREFOR El-net Øst giver dog ikke kompensation for den manglende arbejdstid, du bruger på møder i bestyrelsesmøderne.

Som medlem af TREFOR El-net Østs bestyrelse bliver du en del af elforsyningsselskabets øverste myndighed – og du vil dermed få indflydelse på fremtiden for selskabet, elforsyningen og forsyningssikkerheden på Bornholm.

Du vil være forbrugernes stemme i den grønne omstilling af Bornholm og få indflydelse på den videre vej frem for den grønne omstilling. Du vil også være med til at definere TREFOR El-net Østs rolle i forbindelse med etableringen af en energi-ø.
 
 

Alle myndige og juridiske personer, der har en fysisk tilslutning til TREFOR El-net Østs el-ledningsnet og elmåler, kan stille op som kandidat til forbrugervalget til bestyrelsen i TREFOR El-net Øst.

Du skal ikke have en særlig faglig eller teknisk baggrund eller viden for at være kandidat. 

Du kan stille op på en installationsadresse, hvor vi har en anden end dig registreret, hvis du udfylder punktet ”Opstiller på en andens installation” i kandidatpræsentationen – og får en bekræftelse på din tilknytning til installationen fra den person, hvis installation du stiller op for (installationsejer). Læs mere i valgreglerne.

Alle opstillede kandidater bliver offentliggjort her på siden og er selv ansvarlig for deres egen valgkamp. Du kan stille op som kandidat fra den 13. januar 2022 kl. 10.00 og frem til den 27. januar 2022 kl. 16.00. Der kan maksimalt stille én person op pr. installationsadresse.

 
Forbrugerrepræsentanterne bliver valgt for en periode på 4 år, og de tiltræder som udgangspunkt den 1. januar i året efter valget.

Ved dette første valg efter overdragelsen af elnettet fra Bornholms Energi & Forsyning til TREFOR El-net Øst tiltræder forbrugerrepræsentanterne pr. 1. april 2022 og varetager bestyrelsesposten indtil udløbet af den igangværende periode og den næste 4-årige valgperiode – altså frem til 31. december 2026. Læs mere i valgreglerne. 
 
Du finder dit aftagenummer på din elregning. Det vil som oftest være øverst til højre på din regning. Du skal anvende dit aftagenummer, når du logger ind. 
Starter dit "aftagenummer" med tallene 5713131, så skal disse tal ikke indtastes, når du vil opstille som kandidat i kandidatmodulet.
 
Nej. Det er ikke et krav, at du hverken har faglig viden om elnettet eller er teknisk uddannet for at være en del af TREFOR El-net Østs bestyrelse.
Det vil naturligvis være en fordel, hvis du på forhånd har kendskab til eller interesse for problematikkerne for elnettet, elnettets betydning for grøn omstilling eller udfordringerne for fremtidens elnet. 
Dine kompetencer som helt almindelig forbruger er mindst lige så betydningsfulde for et fremtidigt bestyrelsesarbejde, som et eventuelt kendskab til elnettet.
 
Ja, du kan godt stille op, selvom du ikke er registreret som værende installationsejer på en given adresse. 

Det kræver blot, at installationsejeren bekræfter din tilknytning til installationen. Det kan være i det tilfælde, hvor din ægtefælle eller samlever er registreret som installationsejer, men hvor du, som bedre halvdel, ønsker at stille op som kandidat.

Når du opretter din kandidatprofil, skal du afkrydse feltet "Jeg stiller op for en anden installationsejer" - og i hovedmenuen under "Min Stillerfor" indtaste navn og email på installationsejeren.
 
Installationsejeren vil nu modtage en automatisk email - og skal bekræfte din tilknytning til installationen. Når det er gjort, kan du fortsætte din beskrivelse af dig som kandidat.
 
Gudhjem Bornholm | TREFOR El-net Øst
Find svar på flere af dine spørgsmål

Vil du vide mere om, hvordan du stemmer på din favoritkandidat eller mere generelt om valget og TREFOR El-net øst, så har vi samlet lidt flere gode spørgsmål og svar her.

Gå til Spørgsmål & Svar

Til top