Flere vil have miljøvenlig fjernvarme

Tal fra Danmarks Statistik viser, at den miljøvenlige og billige fjernvarme vinder ind over hele landet. I 2018 koblede TREFOR Varme 500 nye husstande på forsyningsnettet i Trekantområdet

På landsplan viser tallene fra Danmarks Statistik, at fjernvarmen breder sig i Danmark, skriver Dansk Fjernvarme.

Den tendens har vi også mærket i TREFOR Varme, hvor vi i 2018 har haft 25%  flere tilslutninger til fjernvarmenettet end gennemsnittet for de sidste fire år. 

Grøn profil lokker kunderne

Siden 2008 er der på landsplan i gennemsnit koblet mere end 17.000 husstande på fjernvarmenettet årligt. Og i 2018 var tallet oppe og runde 23.000 kunder. Faldende fjernvarmepriser menes at være en af årsagerne til den store kundetilslutning. TREFOR Varme vurderer også at den grønne profil har betydning. 

”Hos TREFOR Varme har vi haft et godt år og budt velkommen til cirka 500 nye kunder – både private og erhvervsdrivende. Vi leverer overskudsvarme fra Skærbækværket, Energnist og Shell Raffinaderiet i Fredericia, og vi kan mærke, at den grønne profil tiltrækker kunder. At forsyningssikkerheden på fjernvarme samtidig er meget høj giver også stor komfort for kunderne. Det har naturligvis også betydning”, siger Kenneth Andersen, som er salgsingeniør hos TREFOR Varme. 

Varmens Dag – for alle der er interesserede

Hos TREFOR Varme er der håb om, at endnu flere vil koble sig på fjernvarmenettet i løbet af 2019.

”Vi informerer ofte potentielle nye kunder om, hvilke fordele fjernvarme giver. Og man må altid kontakte os, hvis man overvejer at blive tilsluttet. Desuden afholder vi Varmens Dag søndag den 3. februar. Her kan man besøge varmeværket på Kolding Åpark 5 fra kl.10-14 og blive meget klogere på fjernvarme, og hvordan et fjernvarmeanlæg virker. Vi håber at se en masse – både børn og voksne”, siger Kenneth Andersen. 

 
TREFOR | 09-01-2019.
Til top