Effektive droner er kommet for at blive

Når der opstår lækager i fjernvarme-rørene gælder det om at finde dem og fikse problemet hurtigst muligt. Men det er ikke altid lige til – for rørene ligger i jorden, og skal graves op for at blive tjekket.

Det er dog blevet en hel del nemmere for fagfolkene hos TREFOR Varme.

Sidste vinter lavede selskabet et forsøg med droner, der afsøger fjernvarmenettet for fejl og brud. Og det gik så godt, at varmeforsyningschef hos TREFOR Varme, Helge S. Hansen, allerede nu er i gang med at planlægge, hvor dronerne skal flyve på den næste tur.

”Vi har haft dronerne ude en enkelt gang og det er gået rigtig godt. Vi har konstateret brud og fejl på ældre rør med teknologien, som det ville have kostet os mere tid og været mere omstændelige at finde uden,” lyder det fra Helge S. Hansen.

Helt konkret har dronerne afsøgt 85 kilometer af det 1150 kilometer store ledningsnet. Hen over sommeren har fagfolk så fejlsøgt og repareret på de uregelmæssigheder, som dronerne har afsløret.

Det er gået så godt, at det nu bliver en fast del af proceduren i TREFOR Varme:

”Med dronerne har vi mulighed for at tage noget af vedligeholdet i forkøbet, så det er en effektiv løsning for både os, fordi så kan vi planlægge vores folks tid bedre, og selvfølgelig for kunderne, som fortsat kan stole på, at vi er på forkant,” lyder det fra varmeforsyningschefen.

Og ikke mindst er det rentabelt i længden:

”Det er lettere at gå til og så sparer det penge, fordi drone-resultaterne er så præcise. Så det er helt klart en teknik, vi nu vil implementere her i TREFOR Varme,” siger Helge S. Hansen

Til top