TREFOR gør klar til nyt vandværk

Trekantområdets vandselskab, TREFOR Vand, undersøger nu mulighederne for et nyt vandværk i Middelfart.

Vandværket skal levere vand til borgerne i Middelfart, der i dag aftager cirka en million m3 rent drikkevand pr år.

Det nye vandværk skal erstatte Staurbyskov Vandværk i det nordlige Middelfart, der i 2017 blev taget ud af drift efter fund af pesticider.

Vandforsyningen i området overgik dengang til andre af TREFOR Vands vandværker. Men det bliver ændret, hvis der - som forventet – bliver opført et helt nyt vandværk:

”Indtil nu har vi hentet vand fra lokationer, der ligger lidt længere væk, herunder i Jylland. Det kan man godt, men vi ser gerne, at hovedparten af vandet i Middelfart er fynsk, og det bliver det med et nyt vandværk. Samtidig forventer vi, at logistikken bliver nemmere med et vandværk centralt i forsyningsnettet,” lyder det fra vandforsyningschef i TREFOR Vand, Lars Skjerning.

Opførelsen af vandværket har et budget på knap 100 millioner kroner, men er foreløbig stadig på et tidligt stadie:

”Vi har fundet en lokation, hvor der er vand, og er tilfredse med de muligheder, den giver os. Nu søger vi en projektleder, der kan stå for at gennemføre den nødvendige planlægning, udbud og udførelse af byggeriet,” siger Lars Skjerning.

TREFOR Vand har i dag 10 vandværker i alt i selskabets forsyningsområde, og Lars Skjerning er godt tilfreds med, at der nu er planer om et mere.

”Vi er tilfredse med, at vi fremtidssikrer vand-leverancer for borgerne ved at etablere et nyt anlæg. Det skaber værdi for Trekantområdet, og som fagfolk synes vi, det er en spændende opgave, vi står overfor. Så det er jeg rigtig glad for at kunne fortælle,” siger Lars Skjerning.

Der er ikke sat dato på, hvornår vandværket vil stå færdigt, men 2024-2025 er et godt bud.

Til top