Kasper fik 12 for at effektivisere vandværk

Kasper Retvig Jensen er nyudklækket maskinmester. Som en del af sin uddannelse var Kasper i praktik hos TREFOR Vand. Praktikperioden  blev en succes for begge parter.

I sin afsluttende bacheloropgave beskrev han, hvordan TREFOR Vand fremadrettet kan spare på energien på Follerup Vandværk i Fredericia, uden det går ud over vandkvaliteten. Til den endelige eksamen scorede Kasper et 12-tal for den problemstilling han beskrev – og de løsninger han foreslog. Og TREFOR Vand ser frem til at effektiviserer sine vandværker yderligere. 

”Mit projekt tog udgangspunkt i at effektivisere processerne på vandværket. Via test, beregninger og målinger beviste jeg, at jeg kunne gøre vandværket mere effektivt. Vel at mærke uden at det gik ud over vandkvaliteten”, siger Kasper Retvig Jensen.

En ren win-win situation

I opgaven pegede Kasper på nogle problematikker, som krævede handling her og nu. Det var særdeles brugbart for ham til sin eksamen. Men også hos TREFOR Vand har vi nydt godt af samarbejdet.

”Kaspers projekt danner grundlag for at effektivisere anlægget i Fredericia. Og de metoder han har belyst, giver også anledning til, at vi kan effektivisere yderligere på nogle af vores øvrige vandværker. På den måde har begge parter fået det optimale ud af praktikperioden”, siger Anders G. Juul, Maskinmester hos TREFOR Vand.

Til prøveeksamen hos TREFOR Vand

Undervejs havde Kasper god mulighed for at sparre med erfarne kolleger fra TREFOR Vand. Ikke mindst i form af den prøveeksamen, som TREFOR Vand arrangerede for Kasper inden han skulle til sin eksamen. Anders G. Juul, som er maskinmester hos TREFOR Vand, instruerede kollegerne fra TREFOR Vand i hvordan det hele skulle foregå, for at komme så tæt på en rigtig eksamen som muligt. 

”Jeg stod overfor en håndfuld ingeniører med mange års erfaring og hver deres specialer, håndværkere, maskinmestre og en afdelingschef og skulle præsentere min opgave. Efter 45 min fik jeg konstruktiv feedback, så jeg kunne blive helt klar til eksamen”, fortæller Kasper. 

TREFOR søger løbende praktikanter indenfor tekniske områder som ingeniører, maskinmestre og el-installatører. Du kan læse mere og ansøge her

TREFOR | 18-02-2019.
Til top