El-Net Øst bliver en del af EWII-Koncernen

Den 1. oktober bliver El-Net Øst en del af EWII Koncernen, og går fremover under navnet TREFOR El-Net Øst.

1. oktober 2021

I maj købte den jysk-fynske energikoncern EWII elnettet på Bornholm - El-Net Øst - af Bornholms Energi & Forsyning. I den mellemliggende periode har Energistyrelsen gennemgået handlen, og har nu officielt godkendt købet:

”Det er en festdag i dag. Vi har glædet os til at byde velkommen til vores nye kolleger i koncernen, og til at få mulighed for at bidrage til Bornholm som foregangsområde for den grønne omstilling,” lyder det fra direktør for TREFOR Infrastruktur, Charles Nielsen.

TREFOR Infrastruktur er ejet af EWII, og det er her, TREFOR El-Net Øst nu hører under.

Også i Bornholms Energi & Forsyning, som nu overdrager El-Net Øst til EWII, er der tilfredshed med at skæringsdatoen er nået.

”Vi har valgt en køber, som har musklerne og viljen til at udvikle og drifte elforsyningen på Bornholm og det er med stor sindsro, at vi i dag overdrager det bornholmske elnet og vores gode medarbejdere til kollegaerne fra Jylland. Elnettet har en afgørende rolle i den igangværende elektrificering af samfundet, og det er vigtigt for Bornholm, at elforsyningen også fremoverfungerer upåklageligt” siger Claus M. Andersen, der er administrerende direktør i Bornholms Energi & Forsyning.

Bliver det dyrere?

Et af de spørgsmål, der har omgærdet salget er: Bliver det dyrere for forbrugerne, at Bornholms elforsyning skal drives af EWII, der har hovedsæde i Kolding?

Svaret er, at prisen ikke stiger, da der i forvejen er opkrævet til det maksimalt tilladelige indenfor indtægtsrammen. Men den kan godt periodisk svinge på grund af over- eller underdækninger.

Spændte nye kolleger

På Bornholm er der spændt forventning hos de 18 medarbejdere, der i dag skiftede arbejdsuniformen ud med en, hvor der er TREFOR-logo på. Det er dog det eneste, der bliver skiftet ud, slår afdelingsleder Ole Westh fast:

”For os handler det om at passe vores arbejde og drive elnettet, så bornholmerne fortsat har en høj leveringssikkerhed. Det gjorde vi i går, det gør vi i dag, og det gør vi også i morgen – uanset hvad der står på bilerne,” lyder det fra afdelingsleder i EL-Net Øst, Ole Westh.

Spørgsmål ved strømsvigt

Som det først skal du tjekke, om der er andre end dig der mangler strøm. Hvis dine naboer også mangler strøm, er det sandsynligvis en fejl på elnettet. Har du ikke modtaget en SMS om afbrydelsen, eller er der ingen oplysninger om afbrydelsen på trefor.dk, kan du kontakte din elleverandør. Din elleverandør er det selskab, som du køber din strøm hos.
Hvis strømmen kun er gået hos dig, kan det skyldes, at din elmåler har været afbrudt. Det kan også være et defekt apparat, der har sprunget en sikring eller fået din HFI/HPFI relæ til at slå fra.
Hvis du oplever skader på dine apparater efter en strømafbrydelse, skal du kontakte dit eget forsikringsselskab.

Hvis der er en lampe som lyser konstant rødt på elmåleren, skal du kontakte din elleverandør. Det fremgår af din elregning, hvem din elleverandør er.

Hvis der er en lampe, som blinker rødt, har elmåleren været fjernafbrudt, og du kan tænde den igen. 

Hvis en eller flere faser mangler, så kan du se, om der er strømafbrydelse i dit område på trefor.dk.

Hvis der ikke er strømafbrydelse, og du kun har én fase synlig og mangler helt eller delvist strøm, så skal du tjekke din sikringer.

 

Mangler du strøm til nogle af dine apparater, lys eller strøm i noget af din bolig, så er det måske en sikring, der er sprunget eller dit HFI/HPFI relæ, som er slået fra.

Start med at slukke alle apparater, der sidder i den gruppe, som sikringen dækker. Slå automatsikringen til igen eller udskift sikringen.

Tænd for apparaterne igen - ét ad gangen.

Hvis automatsikringen slår fra igen eller sikringen springer, så ved du, hvilket apparat der er i stykker. Sluk for det.

Tænd automatsikringen eller udskift sikringen igen, så skulle du gerne have strøm igen.

Slår automatsikringen stadig fra eller springer sikringen igen, så skal du kontakte en autoriseret elinstallatør.

 
Til top