Giv os besked om kritisk behov

På grund af corona-krisen er der øget behov for kritisk forsyning som el, vand og varme. Det kan mærkes hos forsyningsvirksomheden TREFOR Infrastruktur, der står for forsyningen i Trekantområdet. TREFOR Infrastruktur er en del af EWII Koncernen.

På hospitalerne forbereder det danske sundhedsvæsen sig på et større antal patienter. Daginstitutioner har etableret døgn-åben nødpasning og der er ekstra mange webinarer, Skype-konferencer og digitale forsamlinger.

På grund af corona-krisen er der med andre ord øget behov for kritisk forsyning som el, vand og varme.

Det kan mærkes hos forsyningsvirksomheden TREFOR Infrastruktur, der står for forsyningen i Trekantområdet. TREFOR Infrastruktur er en del af EWII Koncernen.
”Vi gør alt, hvad vi kan for at identificere steder i forsyningsnettet, hvor vi kan forvente ekstra pres den kommende tid. Det er åbenlyst, at hospitaler, skoler og beredskab spiller en særlig rolle og derfor har unormal aktivitet. Det er vi i fuld gang med at håndtere,” siger direktør for TREFOR Infrastruktur, Charles Nielsen.

Han har et budskab til andre, der er ramt på forsyningen af corona-situationen:

”Der kan være noget, vi ikke har fået øje på i denne uvante situation. Derfor siger vi meget klart og åbent: Sidder du eller din virksomhed med et ekstra-ordinært pres på din forsyning og et kritisk behov, så vil vi meget gerne høre fra dig,” siger Charles Nielsen.   
I TREFOR Infrastrukturs tre grene, TREFOR El-net, TREFOR Varme og TREFOR Vand, er opgaverne i den forgange uge blevet tilrettelagt med stor opmærksomhed omkring myndighedernes udmeldinger:

”Vi er gået igang med at omlægge el-nettet for at styrke sikkerheden omkring sygehusene. Helt konkret betyder det, at vi laver inddelinger i nettet lige omkring sygehusene, så elektriciteten ikke skal igennem lange strækninger. Det styrker forsyningen,” siger Per Sørensen, der er elforsyningschef i TREFOR EL-net. Han understreger, at det ikke normalt er et problem med de færre inddelinger, men at situationen kræver, at forsyningssikkerheden er på et meget højt niveau samtidig med, at der er et forventet højere forbrug på sygehusene.

Også hos TREFOR Vand er der fokus på den alvorlige situation. Selskabet driver 10 vandværker, og er dermed et af Danmarks større vandselskaber. Allerede i dag er selskabet igang med at udbygge forsyningssikkerheden for Vejle Sygehus, og det arbejde fortsætter naturligvis, lyder det fra forsyningschef, Lars Skjerning. Han stiller også gerne ressourcer til rådighed for dem, der måtte have behov:

”Hvis der er behov for en håndsrækning, så vil vi gerne hjælpe. Det kan være vandværker, der drives af få medarbejdere, hvor en sygemelding skaber problemer eller helt praktisk, hvis der opstår problemer med at skaffe de komponenter, der skal bruges for at drive værket” siger han. Det kan især være nogle af Danmark 2500 mindre vandværker, der kan have det behov.

”Vi bistår gerne med teknisk assistance, rådgivning eller hvad der ellers kan være brug for,” lyder det.

Hos TREFOR Varme glæder forsyningschef Helge S. Hansen sig over det lidt varmere vejr, fordi det gør tingene nemmere i fjernvarmesektoren. Men han understreger, at også TREFOR Varme er klar til at bakke op.

”TREFOR Varme kan også være behjælpelig i tilfælde af at et mindre varmeværk får problemer med personalemæssige ressourcer eller materialer. Og helt generelt gælder det, at hvis vi har overset noget, vil vi gerne kontaktes og hjælpe til. Det er bare at ringe,” siger han. 

TREFOR Infrastruktur kan kontaktes på 70 21 11 00 eller på trefor@trefor.dk.

Til top