Viborgvejens Vandtårn

Udviklingen af erhvervslivet og private boliger omkring Nørremarken i Vejle gik stærkt omkring 1970'erne - og det resulterede i et øget krav om vandforsyning. Det var startskuddet til opbygningen af Viborgvejens Vandtårn. 

Viborgvejens Vandtaarn
Erhvervsudviklingen og etablering af privatboliger i området omkring Nørremarken i Vejle gik stærkt i 1970'erne og stillede øgede krav til vandforsyningen i området. Det resulterede i, at der i 1973 var behov for et vandtårn på Viborgvej i det nordlige Vejle.

Opbygningen af Viborgvejens Vandtårn blev på begyndt i 1974, og var klar til at blive taget i brug i november 1976. Vandtårnet kunne rumme 3.500 m3 og havde et vandspejl (forsyningtryk) på ca. 28 meter over den tidligere højdebeholder ved Rom Hule, Vejle.

Dermed kunne erhvervsområderne syd for vandtårnet og området omkring Bredballe forsynes uden brug af trykforørger, som før ellers var nødvendig for at udligne terrænforskellene. 

I stedet for var det nødvendigt at indsætte trykformindskere forskellige steder på vandforsyningsnettet for at undgå brud og ødelæggelser i boligernes installationer.

Tilmelding til sms-service


Driftsinfo på mobil

Få driftsinfo direkte på mobil

På Din Selvbetjening kan du tilmelde dig vores SMS-service, så du får en besked på mobilen, hvis der er driftsforstyrrelser i dit område.

Tilmeld dig her

Følg dit forbrug


Følg dit forbrug i EWII Selvbetjening

Din Selvbetjening

Følg dit månedlige forbrug af el, vand og varme i Din Selvbetjening. Du kan også sammenligne dit forbrug med tidligere års forbrug.

Gå til Din Selvbetjening

Kontakt os


Ring eller skriv til os:

Tlf. 79 33 34 35 eller mail: trefor@trefor.dk

Gå til kontaktside