Søndermarkens Vandtårn

Udvidelse af parcelhusområdet betød at der var øget krav til vandforsyning – det var begyndelsen på etableringen af Søndermarkens Vandtårn i den sydlige del af Vejle.

Søndermarkens Vandtårn
Udvidelsen af parcelhuskvarterer ved Søndermarken og Pederholms Kvarter i Vejle satte krav til øget vandforsyning til området. Det betød, at der skulle ske en udbygning af ledningsnettet og vandtårnets volumen. På det tidspunkt var der i forvejen et vandtårn fra 1927 på Søndermarken ud for Kløvervej, der kunne rumme 100 m3.

Det nye vandtårn på Søndermarken blev projekteret i sensommeren 1966 i samarbejde med I. Krüger A/S, som udarbejdede tegninger af vandtårnet. I maj 1967 blev Fa. Saabye & Lerche udvalgt til etablering af vandtårnet.

Opførelsen af det nye vandtårn startede i  1967 – og det nye tårn kunne rumme 1.200 m3 og havde et topspejl (forsyningstryk) på 106 meter. Vandtårnet var dimensioneret til også at kunne forsyne Vinding, hvis det skulle vise sig at være nødvendigt.

Det gamle vandtårn ud for Kløvervej blev taget ud af drift i 1967, da det nye vandtårn blev bygget.


Tilmelding til sms-service


Driftsinfo på mobil

Få driftsinfo direkte på mobil

På Din Selvbetjening kan du tilmelde dig vores SMS-service, så du får en besked på mobilen, hvis der er driftsforstyrrelser i dit område.

Tilmeld dig her

Følg dit forbrug


Følg dit forbrug i EWII Selvbetjening

Din Selvbetjening

Følg dit månedlige forbrug af el, vand og varme i Din Selvbetjening. Du kan også sammenligne dit forbrug med tidligere års forbrug.

Gå til Din Selvbetjening

Kontakt os


Ring eller skriv til os:

Tlf. 79 33 34 35 eller mail: trefor@trefor.dk

Gå til kontaktside