Nyt lavtemperaturområde i Vester Nebel

projekt_vester_nebel

Et nyt lavtemperatur fjernvarmeområde er blevet anlagt i Vester Nebel. Lavtemperaturdrift indebærer almindeligvis, at der leveres fremløbstemperaturer i hovedledningsnettet på 55-60 °C. 

Varmen til forsyningsområdet produceres på en lokalt placeret varmepumpecentral. Centralen er bestykket med tre varmepumper, som udnytter varme fra jorden via 8.500 m slanger udlagt i de tilstødende grønne områder. Varmepumperne producerer varmen til fire varmelagerbeholdere, som er udstyret med el-varmespiraler. Varmespiralerne producerer varme i tilfælde af driftssvigt på varmepumperne og i perioder, hvor varmebehovet er større end forventet. Fra varmelagerbeholderne leveres varmen til ledningsnettet ved hjælp af en hovedpumpe.

Anlæggets driftsøkonomi, og dermed kundernes økonomi, bestemmes af varmepumpernes effektivitet. Effektiviteten er bedst ved lave temperaturer, og det er derfor forventningen at der leveres 55 °C til hovedledningsnettet i Vester Nebel. 

Kundernes installationer skal dimensioneres for lavtemperaturdrift jf. TREFOR Varmes tekniske bestemmelser pkt. 7.4. Heraf fremgår det blandt andet at installationen skal kunne forsyne boligens behov for rumvarme og varmt brugsvand ved en fremløbstemperatur på 50 °C.

 

Tilmelding til sms-service


Driftsinfo på mobil

Få driftsinfo direkte på mobil

På Din Selvbetjening kan du tilmelde dig vores SMS-service, så du får en besked på mobilen, hvis der er driftsforstyrrelser i dit område.

Tilmeld dig her

Følg dit forbrug


Følg dit forbrug i EWII Selvbetjening

Din Selvbetjening

Følg dit månedlige forbrug af el, vand og varme i Din Selvbetjening. Du kan også sammenligne dit forbrug med tidligere års forbrug.

Gå til Din Selvbetjening

Kontakt os


Ring eller skriv til os:

Tlf. 79 33 34 35 eller mail: trefor@trefor.dk

Gå til kontaktside